5. jul. 2008

Gripende Grip
Falt for fristelsen til et lite ordspill, hi hi. Ferien er godt i gang. Vi har vært i KristiansUnd, og drar nå til KristiansAnd. Vi har nemlig familie på hvert vårt kyststed. Da vi var i Kristiansund fikk vi være med på en flott båttur til den lille, sjarmerende øya Grip. Inntil 1964 var Grip egen kommune og landets minste med et areal på 0,48 km² og 115 innbyggere. Øya er i dag uten fast bosetning, men den gamle bebyggelsen brukes som fritidsbebyggelse. Øya er altså ganske liten, og ser litt ut som miniputtland med små, søte hus og gater. Og (!) vi så Måsunger (som det heter på lokalspråket)!! Åååå!

Grip har også en veldig søt, liten stavkirke som ble bygd en gang på 1400- tallet. Det er ikke tillat å fotografere der inne, så bildet er hentet herfra.

1 kommentar:

fru vims sa...

hihi, måsunger som det heter på lokalspråket..... det heter det i Trondheim også, så tror det må være no man sier i hele midt norge.

du har tatt flotte bilder, søt lita øy. :)

så heldig du er som har ferie nå. jeg har fullt opp med jobbing, lansering og overtid. om to uker har jeg en liten ferie med ei uke i trondheim og tre dager påfålgende uke.

det er den eneste ferien jeg har...men til høsten skal jeg ta ei uke i syden med noen venninner!!! :)