13. des. 2012

Luke 13 : River

1  /  2  /  3  /  

Joni Mitchell : River

"It's coming on Christmas 
They're cutting down trees 
They're putting up reindeer 
And singing songs of joy and peace 
Oh I wish I had a river I could skate away on" 


I går var jeg helt slått ut av noe omgangssyke-greier. Uff, uff, ubehagelig!! Men i dag føler jeg meg heldigvis mye bedre. Og heldigvis har ingen rundt meg fått det, var visst ikke smittsomt. Og krusemannen stelte så pent med meg.

Men sykdom kan også høre julen til. Både kronisk og forbipasserende. Og er det ikke typisk at det kommer på høytidsdagene? Da har man stått på for fullt hele desember, og så når man begynner å slappe av, da slår det ut.  

I dag er det en litt sår sang i kalenderen. Nettopp fordi julen også kan inneholde noe vondt. Noe er ikke slik vi ønsker.  Følelsen av å ikke strekke til. Vi savner noe eller noen, opplever forventninger som ikke innfris, bekymringer, ensomhet, sorg. Man skal liksom være så glad og sosial i julen, men det er ingen selvfølge. Noen har sagt at julen kan virke som et forstørrelsesglass på følelsene våre. At savn og ensomhet oppleves enda sterkere slike dager.

Min familie mistet en vi var veldig glad i på denne dagen for 5 år siden. Så jeg har selv opplevd blandede følelser i førjulstiden. 

Jeg sender gode ønsker til alle som opplever sorg, savn og ensomhet. Håper alle får oppleve litt lys og varme i mørket, uansett situasjon.

Ha en god luciadag! Der kommer det jo lys inn.

.

2 kommentarer:

Anaruh sa...

Aaaa, denne sangen er så vakker! Den er også nydelig i James Taylor sin versjon - finnes på Spotify :)

Camilla Jørgine sa...

Kjærleik til deg, fine du! Håpar dagen blir betre enn den i går. Vi er då glad i deg alle mann!

Klem Cam