27. okt. 2008

Sweet! Middag med fiken!



Takk for tips og kommentarer i "Nyfiken på fiken-innlegget"!
En "favoritt-fiken-middag" er konstatert her i Kruse'-huse': kalkunfileter med hjertesalat, fiken og fløtepasta! Nå vet dere det (+ "oppskriften" under hvis dere vil)! Jeg fant forresten jammen hjerteform her også, i den ene kalkunfileten. Love love love!

Slik gjør vi ca. (selvkomponert= uten mål og vekt):
Steker kalkun (man kan jo også bruke kylling) enkelt og greit med litt god olje/smør/ krydder. Fløtepastaen lager vi av pasta (her av spelt) med valgfri fasong, som kokes vanlig før den småputrer i litt fløte/ melk og fetaost (som smelter inn)!
Fikenen bare deler vi i båter og serverer som den er: søt og med herlig kontrast til det salte i det andre. Fiken har så herlige, sprø frø!
Til hjertesalaten kan det være godt med litt finsnittet vårløk/ krydder/ olje.

Fiken (-mat/bilder) blant PROFFENE er inspirerende det!!! Se bare hos Sweet Paul her!

4 kommentarer:

Vibeke sa...

Mmmmmmmmmmm, det skal prøves!Gøy med nye retter :o)

Klem fra Vibeke

carina sa...

Hei!

Høres ut som en spennende rett. Den skal jeg prøve. Er veldig glad i fiken, men har aldri brukt den til middag.

Ha en fin kveld!!!

Camilla Jørgine sa...

Må visst prøve fiken ein dag. Det minnar meg foreløpig kun om mormor og morfar som har fikenar og dadlar i tørka utgåve rundt juletider. Men det her ser ein god del meir fristande ut, herlige farge!

Håpe de har hatt ein god mandag! Etter maten å dømme, så har de det :)

Klem Cam

micano sa...

Heia venne!
Så veldig godt ut det der!!
Har ikke smakt fiken før jeg.. men så vet du at jeg er ganske pysete.. hehe
Veldig veldig kjekt å henge med deg på kaffefuglen på fredag!!
Du er nydelig!
Klem m