29. apr. 2008

Glede i husarbeid?


Sjarmerende Fru Vims fortalte i helgen om stryking av nytt sengetøy. Jeg kjente meg godt igjen i frustrasjonen over gjenstridige skrukker, eller manglende motivasjon for å svinge strykejernet. Så kom jeg på Strykestivelsen "Stiff" på denne artige boksen. Der tiden synes å ha stått stille. De siste gangene jeg har tatt den frem har jeg og Krusemann ledd godt av bildet på boksen. Dette faktum, sammen med den særegne lukten som bringer frem mange minner, har gjort denne" slette- jobben" lystigere for meg. Og godt er det siden vi skal i bryllup til helgen, og det jo nærmer seg 17.mai!
Innen jeg rakk å poste dette innlegget, som en slags oppmuntring, kom Fru Vims med nytt innlegg om klesvasken. Hun har visst en anordning som ligner vår, med tørkestativ foran soveromsdøra. Dette har jeg også delt hennes frustrasjon over, men i helgen hadde jeg faktisk en hyggelig opplevelse. Av og til får jeg heldigvis også et smil om munnen midt i de huslige sysler. Det kan være oppvask som er lett å sette i fint system i oppaskstativet, med fine fargekobinasjoner. Det kan også være som nå, da det var bare hvitvask, og jeg oppdaget en overraskende glede av å få en voksende rad av hvite, rene plagg. Håper dette kan være en trøst og muligens oppmuntring. Disse tingene føles jo ofte som en plikt, men med litt omtanke kan det av og til bli en glede!? Jeg øver meg! Og, den kjære Vims har gitt meg inspirasjon til å legge mer omtanke i valg av vaske- og skyllemiddel, se bare på hennes miljøvennlige forslag! Takk, Vims! Men, uff, Stiff er vel ikke så miljøvennlig. Hva gjør vi da?

6 kommentarer:

Lyst på livet! sa...

Hva skulle vi gjort uten den gode, gamle Stiffen??
:-)
Nyt den hvite raden med rent tøy! DEn er MYE lenger enn min...sukk

God helg!!

micano sa...

stiff..hehe
Jeg må bare innrømme at jeg aldri har strøket sengeklærne mine.. og aldri har jeg tenkt på at de var så veldig krøllete heller... er dette et skikkelig minus? Jeg ante ikke at du drev med denslags heller...? noe som har kommet med årene? hihi
jeg er klar for langhelg!!!
klem m

Hespe sa...

Hei, og takk for koselig besøk...!

Hi, hi - ja det er snart på tide å ta frem Stiffen, og få strøket bunadsskjorta. Krøller gjør seg nemlig IKKE på den type tøy!

Angående prikkene/hjertene på grytelappene, så er det nålefiltet på. Du får kjøpt spesialnåler hos feks Panduro. I tilleg må du ha ull. Så er det bare å forme ulla litt, i tynt lag, og "stikke" i vei.. Er jo litt vanskelig å forklare, men superenkelt å gjøre.. Bare pass på å ikke bruke for mye ull. Lykke til!!

Koselig blogg du har - kommer gjerne tilbake her :o)

Ønsker deg en fortsatt fin dag, og en flott 1. mai..!!

Dans på roser sa...

Hi hi, artig innlegg! =)

Du spurte etter det sjalet.
Du kan kjøpe oppskriften her: http://www.amazon.com/o/ASIN/1931499918/105-0055431-8124417?SubscriptionId=1YZR91QYB6WCG3PM78G2

Tulip sa...

Morsomt at du viser bilde av det "staselige" paret på Stiff flaska!
Har lagt merke til flere andre produkter som ikke har fått endret utseende siden 60 tallet... Moro!
Burde tatt bilder av dem alle og lagt ut for å mimre om gamle dager...(som ser nøyaktig lik ut den dag i dag!)
God helg
Tulip

Anonym sa...

Jeg har også ledd mye av den Stiff-flaska...Og så har jeg seilt avgårde på parketten etter å ha stått i stua og strøket klær, Sprayen gjør parketten sinnsykt glatt så pass opp!

Mvh Malin/knitgirl
http://knitgirlinorway.blogdrive.com/