31. jan. 2014



Each unique and important.

30. jan. 2014

&tradition



Møblene (og lampene) fra danske &tradition er så vakre at jeg 
kjenner det i magen. 
Og får veldig lyst til å ta på dem.
Puh, godt å få sagt det.







29. jan. 2014

Usaklig ønske ble virkelighet


Før jul skrev jeg om noen usaklige ønsker. På januarsalget til Home & cottage gikk liksom det ene ønsket plutselig i oppfyllelse, da jeg fikk meg to "liksom-Thonet-stoler".

To andre saker jeg er ekstremt takknemlig for om dagen:

1) Helsen min har virkelig, endelig blitt bedre. Trenger ikke lenger kalle meg "utbrent".

2) Jeg har en ubeskrivelig god, raus og omtenksom mann. F.eks merket jeg en morgen denne uken noe romstering ved hodet mitt. Det viste seg at han var i ferd med å sette opp puten sin som en skygge for nattbordlampen sin, slik at han kunne gjøre sitt uten å vekke meg (står alltid opp leeenge før meg, hihi.) Da jeg ble våken nok til å kommentere dette, og takke ham for den rørende gesten, sa han: "det gjør jeg hver dag, det!" -tydeligvis med så stort hell at jeg ikke har merket det før nå.

  
Ønsker deg også en positiv overaskelse eller to!




25. jan. 2014

Around the world in 12 months









Ble så glad da jeg kom på at jeg hadde denne liggende. Kjøpte den i NYC i november, og la den vekk siden det jo ennå ikke var 2014. I går kikket jeg i den fine nettbutikken til Mokkasin, og tenkte "ååå, ønsker meg et sånt New York-print" og *ding* da kom jeg på det! Frem med den vakre kalenderen fra Rifle Paper Co., som jeg kjøpte på Anthropologie ved Rockefeller Center. Januar har selveste NYC som motiv, og nå rekker vi heldigvis å nyte det noen dager før vi blar om.

Og, ååå, den som kunne reise til Paris i april. Men i september reiser vi i hvert  fall til Berlin og i Juli til Køben. Wanderlust, ja.

De fine månedsmotivene er trykket på vakkert, tykt akvarell-lignende papir. Og jeg liker det hele så godt. (iPhone-bildene yter det jo lite rettferdighet, men….) Den får stå på kjøkkenet så vi ser den ofte, til jeg eventuelt kommer på en bedre plass. Og når året er omme kan jeg jo ramme inn printene. Er det ikke herlig når man finner ut at man har noen skatter liggende? Litt som å finne en 500-lapp i lommen når man tar frem vinterjakken, bare vakrere.

God lørdag! 




24. jan. 2014

Mer rosa





 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6

Jeg er ikke veldig rosa av meg. Men sammen med naturelementer, grått, sort og ikke minst KOBBER synes jeg det kan være veldig fint. Som her.
Og som hos Hysj.




23. jan. 2014

How to love yourself




 1  /  2  /  3






19. jan. 2014

Hysj






1 / 2 /  3 / 4

"Intuition whispers in your ear."

Flink, flinke Hilde Mork og Jeanette Lunde er duoen bak Hysj. Liker alt. Liker stylingen, stilen, fotoene i bloggene deres,  navnet, "mottoet", og ikke minst printene. 

Og så liker jeg at de nå gir bort et valgfritt print til en heldig vinner. Hvis du vil være med kan du lese mer her

Selv om alle printene er fine, ønsker jeg meg mest det grønne, The circle.

Tvi, tvi!







17. jan. 2014

Shake the dust

1 / 2

This is for you.
And for the spring time, that some how seems to always show up after every single winter. 

Hele diktet, her.



(…) This for the benches and the people sitting upon them. For the bus drivers driving a million broken hymns. For the men who have to hold down three jobs simply to hold up their children for the night schoolers and for the midnight bike riders trying to fly. 
Shake the dust.

For the 2-year-olds who cannot be understood because they speak half-English and half-God. Shake the dust.
For the boys with the beautiful sisters. 
Shake the dust.
(….)
This is for the hard men who want love but know that it won’t come. For the ones who are forgotten. The ones the amendments do not stand up for. For the ones who are told to speak only when you are spoken to and then are never spoken to. Speak every time you stand, so you do not forget yourself. Do not let a moment go by that doesn’t remind you that your heart beats thousands of times every day and that there are enough gallons of blood to make every one of us oceans. Do not settle for letting these waves settle and for the dust to collect in your veins.

(….)
Make this not just another poem that I write. Not just another poem like just another night, that sits heavy above us all. Walk into it, breath it in. Let it crawl though the halls of your arms, like the millions of years of millions of poets coursing like blood, pumping and pushing, making you live, shaking the dust. So when the world knocks at your door, clutch the knob tightly and open on up. And run forward. Run forward as fast and as far as you must. Run into its widespread greeting arms with your hands outstretched before you, fingertips trembling though they may be."

- Anis Mojgani - 



16. jan. 2014

14. jan. 2014

You


 photo tumblr_muxms4iEJj1rwxzf7o1_500_zpsda928081.gif

1  /  2  /  3

I mitt enkle sinn tenker jeg at det er viktig å si fine ting til seg selv og andre, så ofte som mulig. I dag er jeg i tillegg inspirert av denne sjarmerende gutten (eh, presidenten).

Så dette er min hilsen til deg i dag.
"You are something beautiful"!



10. jan. 2014

januarfølelse...



Skal innrømme at det føltes litt som dette å komme igang med "Hverdagen 2014":

"Du vet at du må, du må videre nå
Stå opp til en ny dag
En mørk, men hvit dag
Ta et valg
å, å 

Ikke vent et sekund
Ikke sov en time
Ikke tvil bare gjør
Og jeg sa; hodet hjertet eller magen
Hodet hjertet eller magen
Hvor får jeg beskjed, hvor får jeg beskjed?
Hodet, hjertet eller magen


Men, fortsett, bare fortsett, bare gjør det du skal gjøre
Ikke la deg distrahere, det er store ting på spill
Du tenker alt for mye og du lytter alt for nøye
Du har glemt hva du skal lytte til
I går var du sikker, du hadde lagt en plan
En plan om et arbeid en by og en mann
Om natten er alt lett, men denne hvite morgenen er den
Mørkeste du har sett"



Men dagene blir lysere og lysere!!
Og jeg er godt i gang med å gjøre ting jeg har lyst til (har fått "krysset av" noen punkter på listen litt lenger ned i kolonnen til høyre), og nyte livets gode sider! 
F.eks helg og fine mennesker i livet mitt, og utsikter til frokost på sengen igjen i morgen.

Lag en god helg du også, da!








9. jan. 2014

Dagens inspo.




1  /  2  /  3

Dagens inspirasjon for lærerhverdagen og livskvaliteten.

TLC, "Tender Loving Care" eller "Therapeutic Lifestyle Changes". Dr. Roger Walsh har forsket og funnet 8 "nøkler" som er viktige for menneskers livskvalitet:

"TLC - lifstyle"

Time in nature
Service to others
Recreation
Nutrition and diet
Exercise
Spiritual or religious involvement


Så kanskje jeg skal være lur og utføre "time in nature" sammen med "exercise" i skogen i dag, selv om tåken ligger tykt her (foreløpig?).. Og så kan jeg ringe noen jeg er glad i etterpå (relationships), og drikke grønn te (nutrition og recreation) til fin musikk og levende lys. Kanskje det kan være så enkelt som det å "bruke nøklene"? Sånt pleier jo i hvertfall å øke min livskvalitet og gjøre godt.  Og jeg er heldig som har en lærerhverdag med rom for å gjøre slike ting sammen med elevene,  ta utgangspunkt i deres interesser og styrker, dra på tur hver uke, lage mat sammen og lære dem om alle disse tingene. Privilegium.



Update: Og hvis du har tid (13 min. til)  kan jeg anbefale et annet, sterkt foredrag fra TedX. Enda en beundringsverdig, ung person! "How do you define yourself"? Wow, for en tankegang!