29. sep. 2011

Til "Voksenmanualen"


Vakre, englemamma Amélie skriver morsomt og klokt om "voksenmanualen" (her). Ting jeg tror mange (om ikke ALLE) kjenner seg igjen i. Det var vittige og kloke innspill blant kommentarene også. Hvis jeg, på stående fot, skal komme med ett bidrag blir det dette:


"Å sammenligne seg med andre er lykkens tyv!" 
(oversatt av undertegnede fra Roosevelts sitat).

Å gjøre slike sammenligninger er virkelig som å famle i blinde, og fører garantert til snubling. Jeg gjør det allikvel stadig vekk, selv om jeg prøver å være obs!. Det burde vært varseltrekanter for sånt?! Holder på å etablere en alarm i eget hode.

For det er så fort gjort og lett å tro at fru Fiks er lykkeligere eller flinkere og mer vellykket enn en selv. At frøken Makeløs alltid har overskudd, strøkne kjoler, godt humør og gode kaker. Eller at mannen til tante Fjong er rik, smørblid, handy og kjærlig oppmerksom fra kl. 06.30 - 23.30.

Men jeg tror det er mer som Plato (?) sa:
"Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."



Vi vet jo ofte veldig lite om hvordan fru Fiks og alle andre har det. Selv velger vi jo også ut en begrenset del av oss selv og vårt liv som vi viser andre. Og det er nok gode grunner for en slik strategi, selv om det også kan være befriende med åpenhet og ærlighet. 

Selv de vi omgås ofte, og kjenner godt, vet vi tross alt lite om. Og hvordan kan noen i det hele tatt vite hvordan DU egentlig har det, bak din innerste grind? Det er litt som i diktet "Ord over grind" av Haldis Moren Vesaas, at selv de vi kommer nærmest har en begrenset viten om oss. 

Du går fram til mi inste grind, 
og eg går òg fram til di.
Innanfor den er kvar av oss einsam,

og det skal vi alltid bli. 

Kunne ha skrevet i timesvis om dette tror jeg. I mangel av en voksenmanual er jeg i ferd med (autodidaktisk) å lære meg balansen mellom å være ærlig om noen utfordringer (til lettelse/ glede for meg selv og kanskje andre jfr. befrielsen ved å lese om andres/ Amélies ryddekarusell), ha noe for meg selv og HUSKE at andre har det på samme måte. Jeg respekterer at andre ikke bretter ut livet sitt, og vil ha noen hybelkaniner i hemmelighet.  Så er det opp til meg å ikke kaste bort min energi eller egen glede og takknemlighet på å lure på om rommene er mer selvrensende og solen mer strålende på andre siden av nabogjerdet. Dessuten kan jeg jo prøve å "be kind", selv om jeg bak grinda mi vet at jeg ikke kommer helt i mål med det heller.

I samme slengen burde jeg "cut myself some slack" og blåse i hva andre tror og mener hvis de sammenligner seg med meg. Jeg er vel god nok som jeg er, og genererer vel like mange smuler og lo-dotter som andre. Og døgnet har 24 timer uansett hvor du bor.

Til og med å sammenligne meg med meg selv kan slå begge veier. Plutselig tenker man på hvordan ting kunne/ burde vært. En annen fallgruve er å ta ting, eller mennesker, for gitt. Jeg synes lykken skapes/ oppdages ved at jeg ser og setter pris på det jeg har. Så ...
"I count my blessings insteed of .....".

ps! Når det gjelder blogging er i hvert fall sammenligningen som å leke blindebukk eller russisk rullett. Her er det enda enklere å bare vise smørsiden, og f.eks. kun fotografere den ryddige delen av hjemmet eller livet. Det har også f.eks. fru Fly (som jeg synes er veldig flink) skrevet om i innlegget "Bare idyll?".

Har DU noen innspill rundt dette eller egne punkter til "Voksenmanualen"? Er det lett å tenke som Peter Pan, eller er det også fint å være voksen? Kunne, som nevnt, tenkt og skrevet rundt alt dette i månedsvis, men nå venter både rettebunker og brettebunker. Så får bare si:

Lykke til med resten av voksenlivet til deg!
- og meg.


.

27. sep. 2011

Hverdagsromantikk




- og hverdagslykke. Det fineste med å ha bil er at mannen sender meg musikalske hilsener. Det er en herlig følelse å starte bilen, og høre en favoritt-sang eller en sang med et budskap fra ham starte samtidig.

Dette ordner han ved å sette en CD med utvalgt spor klar når han har kjørt alene, og vet at det er min tur neste gang. Jeg blir jo litt overrasket hver gang. Og veldig, veldig glad.
 Det føles litt sånn her, som "kjøre-bil-dansen" med hjerter på kjolen da jeg var liten. 


.

23. sep. 2011

Fredagsfølelsen




Akkurat nå føler jeg det som i starten av denne vakre, vakre filmen! Solen skinner, jeg sitter med et glass ferskpresset juice full av energi, næring og gode smaker. Oooog snart er det helg med gode venners bryllup, familiesamvær og mye annet stas. Og så liker jeg arbeidsplassen min, så når helgen er over har jeg det fortsatt fint.

Som i filmen, pleier jeg ofte å ha det slik på fredager at jeg først jubler litt, så kjenner jeg hvor sliten jeg er, og så jubler jeg videre gjennom helgen. Nyt den du også!


Ps. La Redoute selger faktisk en kolleksjon fra Vanessa Bruno. Bare se her!

Source: Vanessa Bruno


.

21. sep. 2011

Wonderful Copenhagen







Oh, oh the summer days! København var et av høydepunktene i år.
Café Europa 1989  ved Amager torv
("verdens navle, ifølge Søren Kirkegaard.") har de veldig god mat,
og veldig fin bildevegg. 
Den bestør av div. berømtheter gjennom tidene. 
Godt minne: å vente på maten mens mannen forteller om alle sammen. Hva han vet!
Fikk lyst til å lage en vegg her hjemme, og må være gøy å velge ut hvilke som skal få henge hos oss.
Gleder meg til listekveld med mannen, med det som formål.
Foreløbig vet jeg at jeg kommer til å foreslå han her:




17. sep. 2011

Hjemmekontor lissom




På fredager har jeg i år mulighet til å gå fra jobb i lunsjtider, noe jeg har begynt å sette stor pris på. De siste ukene har solen strålt og varmet mens jeg beveget meg hjem og planla lunsjmåltidet. Det har blitt hjemmebakt og te hver gang. Bananbrød (med oppskrift i matbloggen min her), og Havrescones (oppskrift i matbloggen her). Med duften fra stekeovnen, passe mye gjenskinn av sol og natur i mac-skjermen og lyden av mannens trinn i trappen er det helt greit å jobbe seg ferdig med uken, og planlegge den neste. En velsignelse å kunne gjøre det slik. Men nå er det helg, og bare fri. Dog fortsatt sol og scones.


.

13. sep. 2011

Løøøvly (aka lovely)





Mannen har vært forkjøla, stakkar. Det fine med det, og med at det regnet litt i helgen, var at det ble mer tid til sofakos. Og det er bare herlig i blant! Vi har et bok-prosjekt på gang. Det går rett å slett ut på at han leser høyt for meg, nå fra Kjærstads "Oppdageren". Synes jeg er veldig heldig som får ha slike gode stunder med ham, og deilig Løv-te (fra mammaen min) i vakker boks. Heldigvis er han på bedringens vei, men kosen og lesingen vedvarer. Håper DU er frisk, og har gode høstdager!



.

10. sep. 2011

Godt valg!


Jeg er venn med Jens på facebook. Ble det den uka i sommer, da de trengte ekstra mye vennskap (og han viste seg som en sann Landsfader). Han deler bilder fra innspurten i valgkampen. Syntes dette var herlig! På besøk hos Liv Johnsen som fyller 100 år på valgdagen. Bæsstmorfang og bæsstmorvegger! I morgen får jeg ta en valginnspurt selv, og bestemme meg (ja, rett og slett ta et valg). Bruk stemmeretten, og GODT valg!


.

6. sep. 2011

Mugtail (mug + tail)





Jeg "kom, så og FALT" pladask for disse koppene hos Camilla Pihl.
Hvis noen vil ta en tur til Paris (hvor hun kjøpte dem) før jul, så kan jeg med én gang si at
 de står på ønskelisten min! 


Kopper og bilder fra Kinto.

....




Ps. Flotte, flinke RomantiskRetro har "gi bort" med nydelige premier. Ta lodd her!
Og du kan stemme på henne i "Norges vakreste hjem" her.


.

1. sep. 2011

Think pink





Som Krusemannen spøkefullt sa da jeg fikk
 mine Fivefingers  ("barfot-")løpesko: 
"Rosa er ikke en farge, det er en tilstand"!

 Jeg teller med "å kunne løpe" blant dagens "blessings". Jeg kan velge å fokusere på at nakken og skuldrene er stive og verkende, eller at bena er friske og snille....

"Feels good" å kunne løpe en tur i sola sammen med han, og så sette seg ned med blad og nektarin (mens han løper litt ekstra). Har litt dilla på nektariner. Og et nytt favorittmåltid er hjemmelaget Bokhvetecrunch (oppskrift fra Salig blanding) med hjemmelaget mandelmelk og nektarinbiter.


.