31. okt. 2008

Se det, gresskar KAN være fine!

Hvis man følger inspirasjon og oppskrift fra pynteguru Martha Stewart. De grønne finnes her, og de andre her. Trivelig fredagskveld!

29. okt. 2008

FULL av overraskelser

Synes dette var en fin påminnelse, på flere måter! Og i dag har jeg virkelig fått ledd litt, her er en av årsakene:Lo sååå godt første gang jeg så denne (på Team Antonsen), for noen år siden. Ble veldig glad da jeg fant den igjen. Kanskje jeg må vise den i en matte-time?

Ønsker alle en morsom kveld!

27. okt. 2008

Sweet! Middag med fiken!Takk for tips og kommentarer i "Nyfiken på fiken-innlegget"!
En "favoritt-fiken-middag" er konstatert her i Kruse'-huse': kalkunfileter med hjertesalat, fiken og fløtepasta! Nå vet dere det (+ "oppskriften" under hvis dere vil)! Jeg fant forresten jammen hjerteform her også, i den ene kalkunfileten. Love love love!

Slik gjør vi ca. (selvkomponert= uten mål og vekt):
Steker kalkun (man kan jo også bruke kylling) enkelt og greit med litt god olje/smør/ krydder. Fløtepastaen lager vi av pasta (her av spelt) med valgfri fasong, som kokes vanlig før den småputrer i litt fløte/ melk og fetaost (som smelter inn)!
Fikenen bare deler vi i båter og serverer som den er: søt og med herlig kontrast til det salte i det andre. Fiken har så herlige, sprø frø!
Til hjertesalaten kan det være godt med litt finsnittet vårløk/ krydder/ olje.

Fiken (-mat/bilder) blant PROFFENE er inspirerende det!!! Se bare hos Sweet Paul her!

23. okt. 2008

I enden av regnbuen......

.... bor vi! Nylig fikk vi "dinner and a show" på kjøkkenet vårt. Vi nyter utsikten på vakre høstdager, og andre dager! Har hatt en sang surrende i tankene i dag - høstlig og vár:

Det mørkner over veien og høsten stunder til,
og tåken den tetner over enge.
På stierne i skogen har mangen en gått vill,
og stjernene de stiger så strenge.
Men kan du ikke kommer i aften lille venn,
så send et bud og si meg når kommer du igjen.
Jeg har ikke sett deg på så lenge.

Vi kan ha mange lengsler... Arnulf Øverland uttrykker det så fint i denne "liten vise"....

Men helgene fremover er vi heldige: vi får besøk av, og drar på tur med mange av dem vi er glad i!

14. okt. 2008

Flink pike-syndrom?

En sliiiiitsom tilstand!?! Hvor mange av oss lider ikke i mer eller mindre grad av "flink pike-syndromet" ? Vi vil helst lykkes med alt og alle!? Alt skal være pent, hyggelig og rent!? Vi gjør gjerne alle til lags, alle vi kommer over!? Vi hjelper gjerne andre før oss selv!? Vi tar på oss mer ansvar praktisk og mentalt (emosjonelt?) enn det som tilhører oss!? (Hørte jeg noen si tidsklemme?) Vi strever med å sette ord på egne behov og meninger til tider, det er "best" ¨å si ja!? Jeg må selv innrømme å ha kjent syndromet på kroppen. - Og har sett mange bli slitt, værbitt og utslitt av det! Stopp! Hvem er det egentlig som stiller de karvene og plasserer lista så høyt?

Prydjentene er konstruktive og kreative! De har trykket søte nett som etter min mening fremmer to saker: anti-flink-pike-saken (slik de selv intenderer) og anti-plastpose-saken! Klapper for dem og ønsker dem lykke til på deres prydelige event i morgen (hvor man kan få kjøpt nettene)!

"Slutt med det! Hører dere? Slutt med det!
" -prydjentene
"Flink pike kan du være selv!"

13. okt. 2008

Nyfiken på fiken

- et fristende ordspill! Vi spiser mye fiken for tiden! Tørket og fersk! De er sååå gode! Eksperimenterer. Utforsker. Noen som har tips til bruk av fersk fiken? Prøver oss på middagsretter, rapport kommer. I mens: Fiken er så vakre! Har forsøkt å fange det inn med mitt enkle kamera. Virkeligheten er vakrere!

5. okt. 2008

Jeg føler meg heldig!

Jeg er full av takknemlighet over så mye, her er det viktigste som jeg kommer på nå:

1. Å få oppleve kjærlighet fra mange mennesker. Jeg oppdager mer og mer hvor stor kjærligheten er, og hvor sterkt og fint den påvirker livet. Og så er jeg jo lykkelig over å få dele livet med en mann som skjemmer meg bort og er fantastisk på alle måter. Hvordan kan man få beskrevet rikdommen i et slikt forhold? Og hvordan kan man få takket nok for støtten, gleden, omsorgen, KJÆRLIGHETEN? (uten at det føles som klisjeer, litt som dette punktet...). Jeg er svært takknemlig for alle gode relasjoner til familie og venner.

2. Å få leve i fred og frihet, og ha alle muligheter for et rikt liv. Jeg føler meg fri til å oppleve det jeg ønsker å oppleve. Jeg har muligheter for inspirasjon og kreativitet (takk bloggere! - og syklubbjenter!). Dette gir meg mye hverdagsglede.

3. At jeg og mine har god helse og alt vi trenger. Vi har overflod og kan spise god og sunn mat.

4. At livet kjennes godt selv om høstferien er slutt om få timer. Jeg har så mye å glede meg til, både smått og stort, og jeg har en god hverdag med Krusemann.

5. At jeg har opplevd mange gode stunder i ferien, og gjort unna en del praktiske ting. Kjøkkenet har fått en liten make-over, vi har byttet ut pest-lampene og jeg har fått sybord på soverommet! Yippi!

Denne utfordringen fikk jeg av Duften av erteblomster og Galleriden. Jeg har lyst til å sende den videre til Nyte livet (som er flink til å tenke positivt) og Bak en sky (som jeg også tror tar denne veldig bra)! Ellers alle andre som føler seg inspirert: do it!

Bildet er av et postkort fra Krusemann. En hoppende glad Audrey Heppburn, ca. som meg (uten sammenligning for øvrig he he...)