30. apr. 2008

Bryllupsinvitasjon

Vi er invitert i bryllup til helgen, og gleder oss. Fikk en søt invitasjon av paret, men vet ikke om den bør vises her. Viser i stedet invitasjonen som vi sendte ut til vårt bryllup. Begynner å bli et år siden vi lagde den (håndlagde) allerede. "Kjærleik er å vilja vel", synger Gåte, og det var vi enige i! Det er forresten Knut Buen som er opphavsmannen til sangen. (Bildene ble dessverre ikke så bra, ikke alltid lett å få til fotograferingen i en fei...)
Presisering ang. "håndlaget": skriften "kjærleik er å vilja vel" er kopiert opp, men hjertet i midten er stemplet. Gullhjertene er håndtegnet. Litt hjelpemiddel ble det altså brukt.

29. apr. 2008

Glede i husarbeid?


Sjarmerende Fru Vims fortalte i helgen om stryking av nytt sengetøy. Jeg kjente meg godt igjen i frustrasjonen over gjenstridige skrukker, eller manglende motivasjon for å svinge strykejernet. Så kom jeg på Strykestivelsen "Stiff" på denne artige boksen. Der tiden synes å ha stått stille. De siste gangene jeg har tatt den frem har jeg og Krusemann ledd godt av bildet på boksen. Dette faktum, sammen med den særegne lukten som bringer frem mange minner, har gjort denne" slette- jobben" lystigere for meg. Og godt er det siden vi skal i bryllup til helgen, og det jo nærmer seg 17.mai!
Innen jeg rakk å poste dette innlegget, som en slags oppmuntring, kom Fru Vims med nytt innlegg om klesvasken. Hun har visst en anordning som ligner vår, med tørkestativ foran soveromsdøra. Dette har jeg også delt hennes frustrasjon over, men i helgen hadde jeg faktisk en hyggelig opplevelse. Av og til får jeg heldigvis også et smil om munnen midt i de huslige sysler. Det kan være oppvask som er lett å sette i fint system i oppaskstativet, med fine fargekobinasjoner. Det kan også være som nå, da det var bare hvitvask, og jeg oppdaget en overraskende glede av å få en voksende rad av hvite, rene plagg. Håper dette kan være en trøst og muligens oppmuntring. Disse tingene føles jo ofte som en plikt, men med litt omtanke kan det av og til bli en glede!? Jeg øver meg! Og, den kjære Vims har gitt meg inspirasjon til å legge mer omtanke i valg av vaske- og skyllemiddel, se bare på hennes miljøvennlige forslag! Takk, Vims! Men, uff, Stiff er vel ikke så miljøvennlig. Hva gjør vi da?

27. apr. 2008

strawberries and cream



mmmm! yummy! Laget av Strawberries and cream, funnet på Etsy! Jeg ønsker meg tid (og energi) til å leke med symaskinen min!

helgebesøk

Vi har hatt en kruselig helg! Vi har både vært på besøk, og fått besøk. Mamma er så flink til å ha med små koselige gaver når hun kommer. Denne gangen fikk vi en søt liten bukett med Blåveis, hjemmelaget syltetøy, og en artig kjøkkenklut med sauer (den er stiv nå, men blir visst myk i vann)! Hun vet at jeg like sauer, som vist i dette innlegget! Takk, mamma! Og så har jeg jo kjøpt gave til meg selv også, disse søte fuglemagnetene er fra Norway Designs (looove that store)!

22. apr. 2008

krusekruskos


Jeg er veldig opptatt av krus/kopper. Jeg setter nesten mer pris på en fin og god kopp enn selve innholdet i den -drikken. Er også veldig glad i ulike underlag til koppene. Har nylig kjøpt et par nye keramikkfliser, som nok egentlig var til å ha levende lys på, men jeg bruker de til kopper også! Da kan det se ca. slik ut!

21. apr. 2008

Nothing rhymes with orange

Illustrasjon for oss som liker rimord (eller oss som jobber med det med elevene). Den er søt og laget av Patrick Moberg. Han er den kreative romantikeren som lette etter drømmedama, som han hadde sett på tuben i NY, via denne nettsiden (below).


16. apr. 2008

Making it lovely


Nøt noe skikkelig godt til kaffen! Så herlig godt og passe søtt! En stor favoritt for tiden. Designeren Nicole Balch "is sure Making it lovely"! Hun har også en lovely shop: Pink loves brown! That's for sure too!

9. apr. 2008

blessing: helse

Dagens takknemlighetsfokus er god helse, både min egen og hos mine nærmeste. Denne uken har jeg vært på kino. Jeg så en vakker og sterk film, den franske "Dykkerklokken og sommerfuglen" (Le Scaphandre et le Papillon). True story:

Den 8. desember 1995 ble Jean-Dominique Bauby, far til tre og suksessrik sjefsredaktør i Elle, rammet av hjerneslag. Da han våknet av koma var han fanget i en tilstand som legene kaller "locked-in-syndrom". Hjernen var uskadet, men kroppen fullstendig lammet. Det eneste han kunne bevege var det venstre øyelokket. Ved å blinke med øyelokket i et morselignende kode-system, dikterte han sine inntrykk fra sykesengen og rullestolen, sine overveielser, drømmer og erindringer. I sitt ultimate fangenskap finner Bauby en slags frihet: Forestillingens, tankefluktens og bevissthetens sommerfuglaktige frihet.

Jeg tenkte at øyevippene også var sommerfuglen. Har hvertfall hørt det bli kalt "sommerfuglkyss" å blunke inntil en annens kinn, slik at øyenvippene blafrer mot huden. Filmen var veldig godt laget, med nydelige bilder og flotte kameravinkler. Jeg så den med noen kolleger, og vi syntes det var et interessant system de fant for kommunikasjonen, imponerende utholdenhet i begge ender! Vi ble beveget av at de gjorde mest mulig ut av situasjonen, når det ville vært så lett å resignere! Det vi allikevel snakket mest om etterpå var at vi virkelig fikk et nytt perspektiv på eget liv denne kjølige hverdagskvelden. Altså en varm anbefaling! Smakebit her!
Inspirerende sommerfuglbilde funnet hos Black Eiffel!
Eng.: Blessing: good health

2. apr. 2008

hverdagsstrikk


Hjemmestrikkede håndklær og kluter av bomull er sååå godt (og koselig) å bruke!

Det eneste jeg får gjort av håndarbeid for tiden (utenom takkekortene vel og merke) er å strikke håndklær og kluter. Mamma strikket mine første håndhåndklær av denne typen, og siden har jeg laget noen selv, for jeg liker de så godt! Det er en smule tidkrevende, men ganske enkelt. Dette strikketøyet får jeg tid til fordi jeg kan gjøre det samtidig med andre ting (som å se tv/film, sitte på buss, være sosial)! Så jeg kan anbefale det! Har noen hyller på kjøkkenet som jeg ikke visste hva jeg skulle bruke til, pga. plasseringen. Nå oppbevarer jeg tekstilene der i heklede kurver fra IKEA, og er fornøyd med det foreløbig.

Eng. I'm really enjoying my homemade (knitted) towels of cotton! It's not that hard to make. Recommended!